NAC krijgt geldboete voor opstellen Zukanovic

Ger
25 februari 2015, 13:35   Bijgewerkt: 25 februari 2015, 13:53

NAC Breda hoeft niet te vrezen voor puntenaftrek naar aanleiding van het opstellen van Milos Zukanovic. Dat blijkt uit het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De Brabantse club is inmiddels akkoord gegaan met de boete van 10.000 euro, waarvan 2.500 euro voorwaardelijk.

Zukanovic debuteerde dit kalenderjaar in het elftal van trainer Robert Maaskant. Zo deed de Kroatische aanvaller mee tegen Willem II, Excelsior en PSV. Daarnaast maakte hij zijn opwachting voor Jong NAC Breda. Zukanovic was echter nog niet in bezit van een tewerkstellingsvergunning. Daarmee heeft NAC volgens de KNVB 'de belangen van de sectie betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen geschonden'. In het zwaarste geval had de huidige nummer zeventien van de Eredivisie bestraft kunnen worden met puntenaftrek. De aanklager besloot evenwel dat een geldboete volstond.

"Nu het tuchtrechtelijke traject is afgerond, neemt het bestuur betaald voetbal binnen afzienbare tijd een beslissing over het gevolg voor de genoemde wedstrijden", meldt de KNVB. Geen van de eerder genoemde tegenstanders heeft aangegeven het duel te willen overspelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen