Griekse competitie opnieuw stilgelegd na rellen

25 februari 2015, 16:30

Voor de derde keer dit seizoen is het voetbal in Griekenland stilgelegd. Aanleiding is het aanhoudende supportersgeweld rond wedstrijden. Tot nader orde wordt er in de twee hoogste divisies van het land niet gespeeld, laat voorzitter Giorgos Borovilos van de Griekse voetbalbond weten.

De maatregel komt van hogerhand en is opgelegd door de regering van het land, laat Borovilos weten. "Er wordt druk gezocht naar een oplossing voor het probleem", verwijst de preses naar het supportersgeweld. Wanneer de competitie hervat kan worden weet de bondspreses niet, maar hij benadrukt dat het mogelijk niet 'binnen één of twee weken' is. "De competitie gaat pas verder, als de situatie beter onder controle te krijgen is."

Afgelopen weekend liep de altijd beladen derby in hoofdstad Athene tussen Olympiakos en Panathinaikos vreselijk uit de hand. Supporters betraden het veld en zochten ruzie met de politie, spelers van beide clubs moesten rennen voor hun leven. Na dit duel volgde overleg tussen de voorzitters van de verschillende Griekse clubs, maar ook dit verliep niet zonder slag of stoot. Volgens Griekse media kregen de voorzitters van Olympiakos en Panathinaikos het met elkaar aan de stok en werd er zelfs met een fles water gegooid.

Bij Olympiakos, de koploper in Griekenland, staat Oranje-international Ibrahim Afellay onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen