Cocu verwacht 'tactisch schaakspel': "Dat maakt het mooi"

25 februari 2015, 19:43   Bijgewerkt: 25 februari 2015, 21:05

Een spetterende, open wedstrijd lijkt FC Zenit-PSV donderdag niet te gaan worden. De Russen wonnen de heenwedstrijd in Eindhoven met 1-0, maar dat is voor coach Phillip Cocu van PSV geen aanleiding om er vol in te kleunen. Hij verwacht een tactische strijd tussen twee goede ploegen, kondigt hij aan.

"Ik wil nog niet teveel loslaten over de wedstrijd van morgen, we zullen kijken hoe zij de wedstrijd benaderen en net als zij zullen wij ook ons strijdplan hebben", zegt Cocu op de website van de Eindhovense ploeg. "Het is een tactisch schaakspel, dat maakt het mooi om op dit niveau te acteren. Ik denk dat wij thuis hebben laten zien dat wij FC Zenit goed kunnen bestrijden. Zij hebben individueel goede spelers, onder wie Hulk. Ik denk dat we de hele wedstrijd een goed antwoord op zijn spel hebben gegeven, maar toch heeft hij met zijn klasse een goal kunnen maken. We kunnen ons meten, maar het is de kunst een volgende stap daarin te kunnen zetten."

Feit is dat PSV met een piepjonge ploeg tegenover het gelouterde FC Zenit komt te staan. "Het is de uitdaging om met jonge talentvolle spelers een dusdanig sterk team te vormen om het gebrek aan ervaring als elftal kunnen compenseren. Snel leren van de wedstrijden en de ervaringen die we als team opdoen."

De return tussen PSV en FC Zenit in de EL begint donderdag al om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen