Atlético in de problemen na nederlaag in Leverkusen

25 februari 2015, 22:45   Bijgewerkt: 25 februari 2015, 23:04

Atlético Madrid, de verliezend finalist van vorig seizoen, moet vrezen voor uitschakeling in de Champions League. In de heenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen liep de ploeg tegen een verrassende, maar op basis van het vertoonde spel volledig verdiende, 1-0 nederlaag aan.

Met Atlético en Leverkusen stonden woensdag de nummer drie van Spanje en de nummer zes van Duitsland tegenover elkaar. Atlético was vooraf de grote favoriet in deze tweestrijd, op basis van de prestaties dit en vorig seizoen. De huidige jaargang verloopt weliswaar moeizamer dan de vorige, toen het kampioen van Spanje werd en de finale van de Champions League haalde, maar mopperen mag Atlético nog altijd niet. Zo won de ploeg van coach Diego Simeone voor de winterstop relatief eenvoudig een Champions League-poule met verder Juventus, Olympiakos en Malmö en ligt het in de competitie op koers voor een nieuw Champions League-ticket.

Het liep echter anders. Bayer Leverkusen overklaste Atlético en deed dat met uitstekend, aanvallend voetbal. De ploeg speelde op balbezit en probeerde daar vanuit kansen te creëren. Dat lukte mondjesmaat en in de tweede helft kreeg het loon naar werken. Hakan Calhanoglu, afgelopen zomer overgekomen van Hamburger SV, zette de thuisploeg op voorsprong. Het Duits/Turkse toptalent schoot diagonaal hard en hoog raak.

Atlético moest daarna antwoorden, maar een volgende tegenslag liet niet lang op zich wachten. Vlak nadat een doelpunt van invaller Fernando Torres om dubieuze redenen afgekeurd werd, kreeg Tiago Mendes zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor de kampioen van Spanje met tien man verder moest. Verdere schade bleef uit, maar de 1-0 achterstand bleef op het scorebord staan. Hierdoor moet Atlético Madrid over drie weken, in de return op eigen veld, zien te winnen van de Duitsers om een vroegtijdige uitschakeling te voorkomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen