Wenger: "Waar het misging? Overal een beetje"

25 februari 2015, 23:49

Eindelijk leek Arsenal een uitgelezen kans te hebben om de kwartfinale van de Champions League te bereiken, voor het eerst sinds jaren had de ploeg geluk gehad bij de loting. Met AS Monaco trof het de, op papier, meest gunstige tegenstander in de achtste finale. Maar na negentig minuten is een plek bij de laatste acht verder weg dan ooit, want in het eigen Emirates Stadium verloren de Londenaren met 1-3.

Die klap kwam hard aan bij Arsene Wenger, sinds jaar en dag de manager van Arsenal. De vraag waar het misging, kan hij niet direct beantwoorden. "Overal een beetje, eigenlijk", verzucht hij bij Sky Sports. "Dit is voor ons een vreselijke avond. Maar felicitaties aan Monaco, ze hebben goed verdedigd en ons in de omschakeling verrast", deelt hij een compliment uit aan zijn oude club. Wenger was van 1987 tot 1994 coach van Monaco.

Wenger vindt dat zijn ploeg woensdag simpelweg geen geluk had. "We controleerden de wedstrijd, maar het eerste schot op doel van Monaco ging erin. Alles ging vanavond goed voor Monaco, al werd wel zichtbaar waarom ze zo goed presteren in de Champions League dit seizoen. Ze verslapten geen moment, wij wel."

"We staan nu voor een loodzware opdracht", verwijst Wenger naar de kansen van zijn ploeg om de kwartfinale te halen. "De derde goal, vlak voor tijd, maakt het nog eens een stuk moeilijker. Maar we gaan het proberen. Dit is heel, heel teleurstellend, maar in de Champions League word je afgerekend op de prestatie die je levert. Als je niet negentig minuten lang brengt wat je moet brengen, krijg je daarvoor de rekening gepresenteerd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen