Simeone relativeert: "Resultaat had erger kunnen zijn"

26 februari 2015, 07:42

Op papier leek Atlético Madrid de grote favoriet te zijn om ten koste van Bayer Leverkusen door te stomen naar de kwartfinale van de Champions League, maar na deel één van de dubbele confrontatie is van een Spaanse favorietenrol niet echt meer sprake. De regerend kampioen van Spanje en de CL-finalist van vorig jaar ging met 1-0 ten onder op Duitse bodem, waardoor het een lastige opdracht wordt om nog plaatsing voor de volgende ronde te bewerkstelligen.

Niet alleen de nederlaag, maar ook het uitblijven van een doelpunt is zeer nadelig voor Atlético. Scoort Leverkusen in de return éénmaal in het Estadio Vicente Calderón, dan moeten de Spanjaarden er minimaal drie maken. Desondanks stelt coach Diego Simeone dat het resultaat 'slechter had kunnen zijn'. Hij was lovend over de Duitse opponent. "Leverkusen speelde zeer goed, zette zeer goed druk en veroverde de bal steeds snel. We konden ze niet eenvoudig afschudden."

"Toch ben ik blij", zegt Simeone verrassend. "Het was voor ons een lastige wedstrijd, met twee wisselingen in de eerste helft en een rode kaart (voor Tiago, red.). We kwamen niet onder de druk uit, het was een aparte wedstrijd. Maar ik ben wel tevreden, het resultaat had erger kunnen zijn", aldus de Argentijnse oefenmeester.

Simeone kan in de return niet beschikken over het geschorste duo Diego Godin en Tiago. Bovendien hielden Guilherme Siqueira en Saúl Ñiguez blessures over aan het treffen met Leverkusen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen