PSV met fitte selectie op goed veld: "Voordeel voor ons"

26 februari 2015, 09:18

Voor PSV staan er deze week twee wedstrijden van formaat op het programma. Vanavond (donderdag) speelt het in de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg, zondag staat de eredivisiekraker tegen Ajax op de rol. Coach Phillip Cocu gaf in aanloop naar het duel met de Russen aan dat hij geen onnodige risico's zal nemen tegen Zenit, maar geeft spelers ook geen rust als dat niet nodig is. Dat laatste lijkt het geval te zijn.

De selectie van PSV staat er goed op, zegt Cocu in De Telegraaf. "Buiten Arias en Rekik die in Eindhoven zijn gebleven, zijn er geen problemen. Iedereen is fit en kan spelen", stelt de coach van de Eindhovenaren. Cocu vindt de omstandigheden in Sint-Petersburg meevallen. "Het is niet vervelend voor ons, dat het hier rond het vriespunt is. En ook het veld valt me honderd procent mee. Het is met groene verf bijgekleurd, maar er valt goed op te spelen."

Spits Luuk de Jong denkt nog niet aan Ajax, hij richt zich vol op Zenit. "In mijn hoofd ben ik nog helemaal niet bezig met Ajax. Ik wil eerst zo ver mogelijk komen in de Europa League", aldus de goalgetter. Het is niet de eerste keer dat hij in Sint-Petersburg speelt. "Ik heb hier eerder met FC Twente gespeeld en toen was het veel kouder en was het veld echt slecht. Het is nu stukken beter. Dat is in het voordeel van ons, want wij willen voetballen en Zenit speelde in Eindhoven veel de lange bal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen