Feyenoord gaat voor sensatie: "Op nul spelen geen optie"

26 februari 2015, 11:30

Feyenoord speelde vorige week uiterst knap met 1-1 gelijk bij AS Roma, maar dit fraaie resultaat is weinig waard als de Rotterdammers het vanavond (donderdag) in de eigen Kuip laten liggen tegen de Italiaanse topclub. Een doelpuntloze remise volstaat voor de ploeg van coach Fred Rutten, maar de spelersbus zal niet voor het eigen doel geparkeerd worden. Dat verzekert aanvoerder Jordy Clasie op de officiële clubwebsite.

"Op de nul spelen is voor ons absoluut geen optie, dat zit bij niemand in z'n hoofd", benadrukt Clasie in aanloop naar de tweede confrontatie met de Romeinen. "Roma beschikt voorin over zó veel kwaliteit, dat ze uit het niets een doelpunt kunnen maken", waarschuwt de captain van Feyenoord. "Dat bleek ook in de heenwedstrijd, toen ze er soms razendsnel doorheen kwamen. Daarom moeten we niet denken dat we er ondanks de goede uitgangspositie al zijn."

Het zijn verstandige woorden van Clasie, die beseft dat Feyenoord keihard moet knokken als het kans wil maken op plaatsing voor de achtste finale. "Het wordt een loodzware avond. Aan de andere kant krijgen wij waarschijnlijk ruimte om te voetballen, ook omdat zij hoe dan ook moeten scoren. Dat is een voordeel, terwijl we bovendien kunnen rekenen op de steun van een bomvolle Kuip. Daarom gaan we met dezelfde intentie het veld in als vorige week. We moeten het Roma minimaal net zo lastig maken als toen, dan geloof ik in onze kansen."

Het treffen in de Kuip wordt om 21.05 uur afgetrapt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen