Uitblijven schorsing Kazim geeft Jans 'gevoel van onrecht'

26 februari 2015, 15:11

Colin Kazim-Richards kon opgelucht ademhalen, aangezien de aanklager betaald voetbal besloot om hem niet te schoren voor zijn duwende/slaande beweging richting Excelsior-verdediger Sander Fisher. Het uitblijven van een schorsing heeft tot de nodige verontwaardiging gezorgd bij Ron Jans, de coach van PEC Zwolle.

Stef Nijland kreeg onlangs voor een soortgelijk vergrijp een rode kaart en twee wedstrijden schorsing, waardoor Jans 'zeer verbaasd' is over het besluit van de aanklager. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük had het incident rond Kazim-Richard niet waargenomen, maar op basis van de televisiebeelden werd de Turkse aanvaller niet geschorst.

"Bij rechtspraak ga je dingen vergelijken en rechtspraak moet onafhankelijk zijn", zegt Jans in gesprek met RTV Oost. "Het gebeurt vast niet bewust, maar dit zijn wel twee beslissingen waarvan ik denk: hoe kán dat nou? De situatie met Kazim-Richards vond ik eigenlijk zwaarder dan wat Stef Nijland deed, dus het gaf mij wel een beetje een gevoel van onrecht, moet ik zeggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen