Feyenoord vol onbegrip: "Zal wel een forse boete worden"

27 februari 2015, 07:38

Er hangt Feyenoord een flinke boete boven het hoofd, vanwege de ongeregeldheden tijdens het Europa League-duel met AS Roma (1-2 verlies) van donderdagavond. De Rotterdamse supporters gooiden allerlei voorwerpen op het veld, waardoor de Franse scheidsrechter Turpin de wedstrijd zelfs even stillegde. "Dat zal wel weer een forse boete worden", bromt algemeen directeur Eric Gudde.

Niet alleen de 1-2 nederlaag tegen de Romeinen, maar ook de gang van zaken in de Kuip was uitermate teleurstellend. Waarschijnlijk komt het gedrag van de fans Feyenoord duur te staan. "Dat geld stoppen we liever in de jeugdopleiding", doelt Gudde tegenover de NOS op een eventuele geldboete. Misschien krijgt Feyenoord zelfs wel een forsere sanctie dan een geldboete opgelegd. "Ik zie aardig wat wedstrijden in Europa en dan zouden er wel meer uitsluitingen worden gegeven. Ik ben geen deskundige, maar het lijkt me dat dit een boete zal opleveren. Maar goed, we lagen onder een vergrootglas, dus ik weet niet of dat soort elementen ook allemaal meetellen."

De Feyenoord-directeur zag met lede ogen aan dat het van kwaad tot erger ging in de Kuip. "We zijn met de club van zo ver teruggekomen en nu worden we weer zo ver teruggeworpen. Hoe kun je dat een club nu aandoen? Ik begrijp daar helemaal niks van", aldus Gudde, die niet snapt dat ontevredenheid resulteert in het gooien van voorwerpen. "De teleurstelling en de irritatie bij supporters begrijp ik wel. Ik heb me ook aan de scheidsrechter lopen ergeren, maar het legitimeert nimmer nooit om dingen te gaan gooien. Ik snap het niet, ik heb er geen begrip voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen