Gudde: "Ik sluit uit dat er sprake is van racisme"

27 februari 2015, 08:01

Er werden tijdens het Europa League-duel tussen Feyenoord en AS Roma (1-2) talloze aanstekers op het veld gegooid door een deel van de Rotterdamse supporters, maar er werd ook nog iets anders op de grasmat gesmeten: een opblaasbare banaan. De Franse arbiter Turpin en een aantal spelers van Roma dachten meteen dat er sprake was van racisme. Dat spreekt de clubleiding van Feyenoord tegen.

Een Romein stond op het punt om een ingooi te nemen, toen er een opblaasbare banaan op het veld werd gegooid. Hoewel de link met racisme snel gelegd is met een dergelijk voorval, stelt algemeen directeur Eric Gudde dat hier absoluut geen sprake van is. "En dat hebben we de UEFA ook gezegd, dit gebeurt al jaren bij ons. Ik sluit uit dat er sprake is van racisme", aldus Gudde volgens het ANP.

Gudde benadrukt dat Feyenoord zelf veel donkere spelers en werknemers heeft en dat de banaan per toevallig bij een donkere speler van Roma belandde. "Racisme is helemaal geen issue hier, toevallig kwam die banaan bij Gervinho. De scheidsrechter reageerde er alleen wel heel fel op. We hebben in de rust uitgelegd hoe het zat. Ik hoop dat ze daar rekening mee houden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen