Rutten hakt knoop door en lijkt uit Kuip te vertrekken

27 februari 2015, 08:17   Bijgewerkt: 27 februari 2015, 12:21

Hij schoof het besluit om zijn contract in Rotterdam-Zuid al dan niet te verlengen een tijdje voor zich uit, maar Fred Rutten heeft de clubleiding van Feyenoord inmiddels op de hoogte gebracht van zijn toekomstplannen. Hoewel de coach van de Rotterdammers nog niet naar buiten wil treden met zijn keuze, lijkt het erop dat de wegen van Feyenoord en Rutten na het seizoen zullen scheiden.

"Ik ga niet om de brij heenbreien", sprak Rutten na het Europa League-duel met AS Roma (1-2 verlies) tegen de NOS. "De club en ik zijn op de hoogte. Ik denk dat we komende week daarmee wel naar buiten gaan komen", aldus de keuzeheer, die bezig is aan zijn eerste seizoen in De Kuip. Lang moest de clubleiding van Feyenoord wachten op het besluit van Rutten, maar nu heeft de 52-jarige oefenmeester uit Wijchen dus de knoop doorgehakt.

Naar verwachting trekt Rutten na het seizoen de deur van De Kuip achter zich dicht. Volgens De Telegraaf staat het vertrek van de trainer voor 90 procent vast. De ochtendkrant concludeert dit aan de hand van het feit dat Rutten aanvankelijk wachtte en direct na de wedstrijd ineens zei dat hij al een besluit heeft genomen. Rutten werd onlangs in verband gebracht met een terugkeer naar FC Twente, waar hij de rol van technisch directeur zou kunnen bekleden. Technisch manager Cees Lok stopt per 1 maart bij de Tukkers. Rutten was tussen 1993 en 2001 al werkzaam in Enschede.

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht, uiterlijk komende maandag, geven Feyenoord en Rutten duidelijkheid over de toekomst van club en trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen