'Rutten trekt Feyenoord-deur na seizoen achter zich dicht'

27 februari 2015, 12:35

Het was al zo goed als zeker, maar Fred Rutten vertrekt na het seizoen bij Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf. Beide partijen willen uiterlijk maandag, na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, wereldkundig maken dat de wegen tussen club en trainer gaan scheiden.

Rutten schoof het besluit om zijn contract in Rotterdam-Zuid al dan niet te verlengen een tijdje voor zich uit, maar stelde clubleiding van Feyenoord na het Europa League-duel met AS Roma (1-2 verlies) op de hoogte van zijn toekomstplannen. Hij wilde in de media nog niet prijsgeven wat zijn besluit was, maar gaf wel het startschot voor veel gespeculeer over zijn toekomst bij Feyenoord. Met de clubleiding had hij dus al besproken dat hij zou vertrekken.

Er wordt gezegd dat de clubleiding het vertrouwen in Rutten ook heeft opgezegd. Volgens Voetbal International besloot de clubleiding nog voor de return tegen Roma om het aflopende contract van de oefenmeester niet te verlengen. Rutten dacht er hetzelfde over en zodoende komt er na het seizoen een einde aan een dienstverband van één jaar.

De 52-jarige trainer uit Wijchen is bij FC Twente in beeld om de nieuwe technisch directeur te worden, maar het is nog maar de vraag of de Tukkers de financiële middelen hebben om zijn terugkeer te realiseren. Technisch manager Cees Lok stopt per 1 maart bij de club uit Enschede, waar Rutten tussen 1993 en 2001 al werkzaam was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen