Van den Brom kijkt alleen naar boven met AZ

27 februari 2015, 15:12

AZ is tot dusver bezig aan een uitstekende tweede seizoenhelft, waardoor het op een gedeelde derde plaats staat in de Eredivisie. In plaats van het koesteren van deze rangschikking richt John van den Brom zich op nummer twee Ajax en nummer drie Feyenoord, dat hetzelfde puntenaantal heeft als de Alkmaarders. "We zeggen tegen de jongens: 'Alleen naar boven kijken'", zegt de coach van AZ in aanloop naar het thuisduels met Willem II.

"We hebben onszelf in deze situatie gebracht door een goede reeks voor de winterstop en goede prestaties in 2015. Maar we weten ook: we zijn er nog niet; de competitie duurt nog tien wedstrijden", aldus Van den Brom op de officiële clubwebsite. Hij zag Ajax, PSV en Feyenoord midweeks in actie komen in de Europa League. "Dat is het doel waar je heel het jaar met elkaar voor vecht. Het lijkt me mooi om daar ook met AZ aan deel te nemen. We staan er nu in de competitie goed voor en zolang je zicht houdt op de clubs boven je moet je de hoogst haalbare notering nastreven", aldus de AZ-trainer.

"Behalve Celso Ortiz hebben we niet één blessure", glimlacht Van den Brom. "Aron Jóhannsson heeft de hele week met de groep kunnen trainen en zit weer bij de wedstrijdselectie. Nee, hij staat niet in de basis. Robert Mühren doet het goed en we hebben dus weinig aanleiding om te gaan veranderen. Het is een slimme jongen die precies weet wat hij wel en niet kan", vindt de keuzeheer van AZ, die verder Dabney dos Santos boven Thom Haye verkiest. "Onze selectie is niet heel groot, maar daarbinnen hebben we wel de juiste concurrentie. Dat zag je bijvoorbeeld aan de invalbeurt van Dabney in Deventer. En ook aan hoe Mühren zijn kans grijpt in de spits."

Van den Brom deed aan het einde van zijn perspraatje nog een opvallende opspraak. "We hebben het beste centrum van Nederland. Dat durf ik wel te stellen. Jeffrey Gouweleeuw en Wesley Hoedt, dat is echt een compleet duo. Zij geven onze backs het vertrouwen om mee op te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen