Cocu over topper: "We moeten deze hoe dan ook winnen"

27 februari 2015, 15:59

PSV ging in de Europa League kansloos ten onder in een tweeluik met Zenit St. Petersburg (0-1 en 3-0), waardoor het de knop zo snel mogelijk wil omzetten. De Eindhovenaren kunnen zich volledig op de Eredivisie richten. Toevallig staat daarin komende zondag de belangrijkste wedstrijd van het jaar op het menu: de topper tegen Ajax. Trainer Phillip Cocu gaat vol voor de winst, aangezien het gat met de Ajacieden in het geval van een zege vergroot wordt tot zeventien (!) punten.

Op zijn persconferentie in aanloop naar de topper stond Cocu nog even stil bij de domper in Europa. "Een teleurstelling dat je eruit ligt. We hadden verwacht dat we ze het moeilijker hadden kunnen maken, gezien onze thuiswedstrijd. Maar in Rusland schoten we tekort. Ze waren slimmer, sterker en effectiever over twee wedstrijden gezien. Zenit was een maatje te groot", aldus de keuzeheer van PSV, die snel overging naar het treffen met Ajax. "Het is wel uitzonderlijk dat de koploper zo ver voor staat op de nummer twee", vindt Cocu.

Met de marge van veertien punten lijkt PSV met speels gemak op het kampioenschap af te stevenen. "We willen graag kampioen worden, alleen zit er een verschil in willen worden en kampioen zijn. Als we het gewenste resultaat halen dan mogen we het natuurlijk niet meer weggeven", stelt Cocu voorzichtig. "Het zijn topwedstrijden en die wil je altijd winnen. Er komt wat extra spanning en prestige bij kijken. We spelen voor een vol huis met het publiek erachter. Steun van de supporters is altijd welkom, ik hoop dat we negentig minuten worden aangemoedigd, dat is heel belangrijk voor ons. Aan de motivatie zal het zondag zeker niet liggen. Deze moeten we hoe dan ook winnen."

De selectie van PSV hield geen kleerscheuren over aan de confrontatie met Zenit in Rusland. Karim Rekik en Santiago Arias bleven in Eindhoven achter en zijn nog vraagtekens. "We kijken morgen (zaterdag, red.) of ze mee kunnen doen in de groepstraining", zegt Cocu op PSV.nl. "We hebben ze bewust apart gehouden. Zeker in de wedstrijd tegen Ajax moet je fit zijn. Zaterdag hakken we de knoop door of ze mee kunnen spelen. De rest van de groep is op een aantal wedstrijdpijntjes na zonder schade teruggekeerd van Zenit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen