Rutten: "Strijd om tweede plaats kan helemaal open liggen"

27 februari 2015, 16:19

Met een achterstand van zes punten op nummer twee Ajax staat Feyenoord derde in de Eredivisie. Toch durft coach Fred Rutten omhoog te kijken, aangezien de concurrent uit Amsterdam dit weekend op visite gaat bij de fiere koploper PSV. Zelf speelt Feyenoord zondag uit tegen FC Utrecht.

"Na dit weekend kan de strijd om de tweede plaats weer helemaal open liggen", zegt Rutten op Feyenoord.nl. De oefenmeester weet wel dat de prestaties van zijn team de laatste tijd 'wisselvallig' zijn. Volgens hem is het volle speelschema daarvan de oorzaak. "We hebben veel jongens in de groep die zo'n ritme niet gewend zijn. De komende maanden kunnen we ons volledig richten op de competitie en daarin afrekenen met de wisselvalligheid."

Feyenoord werd donderdag in de tweede ronde van de Europa League uitgeschakeld door AS Roma. Rutten: "Maar ik vind dat wij in Europa goed gepresteerd hebben. De laatste jaren slaagde deze club er niet in de poulefase te halen, laat staan te overwinteren. Vooral voor de jonge spelers was dit een heel mooie ervaring, die ze moeten meenemen in hun rugzak. Bovendien hebben we onze supporters weer laten proeven aan Europese duels, al is het jammer dat het na afloop van beide wedstrijden tegen Roma ook over randverschijnselen ging. Het sportieve aspect werd daardoor soms overschaduwd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen