Lodeweges houdt van puzzels: "Maar niet van grote"

27 februari 2015, 21:16

Dwight Lodeweges heeft een puzzel te leggen bij SC Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen Excelsior van komende zondag. Marten de Roon ontbreekt bij de Friezen vanwege een schorsing, terwijl Sam Larsson afwezig is wegens een hamstringblessure. Achter de namen van Lerin Duarte (hamstring) en Joey van den Berg (knie) staat nog een vraagteken.

"Ik hou wel van puzzels, maar niet van grote puzzels en we hebben nog nooit zo'n grote puzzel als nu gehad", aldus Lodeweges op de clubwebsite. "Als Joey niet kan spelen zijn we twee derde van ons middenveld kwijt, dat is niet gering."

Voor de derde week op rij speelt Heerenveen op zondag om 12.30 uur. "Een rare tijd. Je ritme wordt verstoord. Ik wil niet zeuren, maar dat maakt het lastig om een topprestatie te leveren", aldus Lodeweges. Tegenstander Excelsior is bezig aan een prima seizoen. Lodeweges kent de sterke punten van de promovendus. "Excelsior staat verdedigend goed en speelt gedisciplineerd. Ze wachten op fouten van de tegenstander en klappen er dan met Van Mieghem en Botaka overheen. Ze spelen met vertrouwen, dat komt door de punten die ze binnen hebben."

SC Heerenveen heeft nog een kans op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal, waarvoor een plek in de top-vier nodig is, maar Lodeweges is daar niet mee bezig. "Het enige waar ik momenteel aan denk is, wat als Joey en Lerin niet kunnen spelen, hoe los ik het dan op? Ik kijk niet verder dan de wedstrijd van zondag", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen