Dordrecht sterker dan Go Ahead in degradatiekraker

27 februari 2015, 23:18   Bijgewerkt: 28 februari 2015, 01:45

FC Dordrecht heeft vrijdagavond in eigens huis gewonnen van Go Ahead Eagles: 2-1. Spits Glynor Plet bracht Go Ahead nog op voorsprong, waarna Jeffrey Fortes vlak voor rust voor de 1-1 zorgde. Dordrecht zette in de slotfase flink aan –  met goede kansen voor onder meer Mart Lieder en Ilias Haddad – en wist uiteindelijk via een kopbal van Sean Klaiber de drie punten in eigen huis te houden.

Go Ahead kreeg in de beginfase de beste mogelijkheden. Wesley Verhoek had zijn ploeg al binnen het half uur op voorsprong kunnen zetten. Dordrecht-doelman Kurto liet de bal uit zijn handen vliegen na een luchtduel met Glynor Plet, maar een zwakke inzet van Verhoek kon van de doellijn worden gehaald.

Ilias Haddad bezorgde Dordrecht vlak na de rust bijna de zege. Uit een corner kopte de verdediger van dichtbij binnen, maar Sjoerd Overgoor werkte de bal weg op de doellijn. Ook Mart Lieder (stuitte op Van der Hart) en invaller Giovanni Korte (krulde de bal over het doel) waren dicht bij een doelpunt, maar pas enkele minuten voor tijd kreeg Dordrecht loon naar werken. Sean Klaiber kopte via de onderkant van de lat een vrije trap binnen, waardoor Dordrecht op drie punten van NAC Breda komt.