Uitblinker Robben baalt van zichzelf en dankt Neuer

28 februari 2015, 09:59

Arjen Robben eiste vrijdagavond maar weer eens een hoofdrol op bij Bayern München. De Oranje-international scoorde één keer en gaf twee assists, in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln (4-1 zege). Robben bracht zijn competitietotaal daarmee op zeventien treffers. De topscorer van de Bundesliga is blij met de zege, al blijft hij kritisch op zichzelf.

Bayern stond al na tien minuten met 2-0 voor, maar zag Köln daarna met een treffer in de slotfase van de eerste helft terug in de wedstrijd komen. In het tweede bedrijf had Robben de kans om Franck Ribéry in scoringspositie te brengen, maar zijn pass was niet goed. "Ik ergerde me aan mezelf", zegt Robben op Bundesliga.com over dat moment. "Ik wilde Frank aanspelen, maar mijn pass moest beter zijn. Als die bal goed was, had hij de 3-1 gemaakt en was het duel beslist geweest", baalt Robben.

De aanvaller herstelde zijn fout kort daarna, door zelf voor de 3-1 te tekenen. "Ik baalde nog steeds van dat eerdere moment, maar was blij dat ik scoorde en het duel in het slot gooide", aldus Robben, die doelman Manuel Neuer dankbaar is. Hij had in het begin van de tweede helft enkele cruciale reddingen om de 2-2 te voorkomen. "Sommige reddingen van hem waren briljant", zegt Robben. "Het is aan hem te danken dat we hebben gewonnen. Zonder hem had deze wedstrijd een andere uitslag gehad."