Euforie in Oss: "Vorig jaar onderaan, nu een periodetitel"

28 februari 2015, 10:20

Het is feest bij FC Oss, dat zich vrijdagavond verrassend verzekerde van de derde periode in de Jupiler League. De ploeg van Wil Boessen won met 1-0 van Fortuna Sittard en profiteerde van het puntenverlies van VVV Venlo, Sparta en FC Emmen en greep daarmee de periodetitel, die groots gevierd werd.

"Mensen feesten wel, maar het is wat onwennig", reageert trainer Boessen op de onverwachte periodetitel tegen de NOS. "Vorig jaar stond Oss nog stijf onderaan en een paar maanden later pak je een periode. Dat is een unieke situatie", beseft Boessen. Over promotie naar de Eredivisie denkt de ervaren coach nog niet na. "Nou, daar moeten we maar niet aan denken. Laten we maar lekker genieten van de periode. Promotie is een ver-van-ons-bed-show. Natuurlijk ga je wedstrijden spelen in de play-offs om te winnen. Maar verder moet je niet kijken", aldus Boessen.

De Brabanders verloren in de winterstop topscorer Kevin van Veen aan Scunthorpe United, maar dat gemis blijkt prima op te vangen. "Ook zonder hem functioneren we uitstekend als team", vindt Boessen. "Dit is een compliment naar iedereen toe. Ik heb een ontzettend jong team en er is nog veel winst te halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen