NEC boekt cruciale overwinning: "Roda deed niet zoveel"

28 februari 2015, 11:02

Niets lijkt NEC nog van de titel in de Jupiler League af te kunnen houden. Vrijdagavond stond de topwedstrijd tegen Roda JC op de rol en die werd overtuigend met 3-0 gewonnen door de Nijmeegse formatie. Daardoor is de voorsprong van NEC op Roda opgelopen tot maar liefst zeventien punten. Jeffrey Leiwakabessy is blij met de zege maar wil het woord 'kampioenschap' nog niet in de mond nemen.

Hij zag dat NEC vrijdag veel sterker was dan de mededegradant van afgelopen seizoen. "Roda deed eigenlijk niet zoveel, waardoor wij niet echt in de problemen zijn gekomen", stelt hij nuchter vast op de clubsite. "We weten wat onze kwaliteiten zijn. We hebben voorin jongens met heel veel snelheid en kwaliteit lopen. Wij moeten het dan achterin zo dicht mogelijk houden om die jongens hun werk te laten doen. Dat hebben we vanavond goed gedaan."

De ervaren verdediger wil nog niet over een kampioenschap spreken. "We staan zeventien punten voor, maar moeten nog steeds een aantal wedstrijden spelen. Natuurlijk zijn we heel blij dat we nog verder hebben kunnen uitlopen vandaag, maar zolang we nog niet met die schaal in handen staan, moeten we ons hoofd koel houden en gewoon zo door blijven gaan. En dan hopen dat we zo snel mogelijk kampioen kunnen worden natuurlijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen