Van Veen geniet in Engeland: "Als voetballer hier heilig"

28 februari 2015, 14:11

De loopbaan van Kevin van Veen heeft veel weg van een jongensboek. Vorig seizoen speelde de 23-jarige aanvaller nog voor de amateurs van JVC Cuijk, waarna een overstap naar FC Oss volgde. Daar scoorde zestien keer in twintig wedstrijden en dat leverde hem een transfer naar het Engelse Scunthorpe United op. Daar heeft hij het inmiddels zeer naar zijn zin. "De fans waren al weg van me voordat ik überhaupt een bal had aangeraakt", lacht hij.

In Engeland kan de lange spits niet over straat zonder aangeschoten te worden door fans. ''Ik geniet daar wel van, hoor. Hier in Engeland ben je als voetballer heilig en kijken de mensen echt tegen je op", zegt hij in De Telegraaf. "Maar ik blijf lekker normaal doen en neem alle tijd voor de fans. Ze willen dolgraag handtekeningen en foto's. Als ik boodschappen ga doen weet ik al dat het raak is. Dat vind ik alleen maar leuk en doe ik graag."

Hij is blij met zijn winterse transfer naar de derde divisie van Engeland. ''Ik speel hier in veel grotere stadions en de fans zijn zó gepassioneerd. Dat is niet normaal. Ze geven alles voor het spelletje en gaan tijdens een wedstrijd helemaal door het dolle. Dat geeft zo'n lekker gevoel. Bij mijn basisdebuut tegen Swindon Town scoorde ik in de zeventigste minuut met een lobje. Toen ging het helemaal los", glimlacht hij.

Inmiddels is hij een vaste basisspeler bij zijn nieuwe werkgever. ''Het is heel snel gegaan", zegt Van Veen, die het naar zijn zin heeft bij Scunthorpe. ''Het is super hier. We spelen twee keer in de week, dus trainen is er momenteel niet echt bij. We moeten veel herstellen in zwembaden en met massages. Dat is heel anders dan in Nederland. Het niveau in de League One ligt ook veel hoger. Daar word ik sterker van. Ik start vooralsnog elke wedstrijd, maar dat eist ook zijn tol. Ik kan niet alles spelen en moet soms ook mijn rust pakken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen