Huntelaar keert in Kohlenpott-derby terug in basis Schalke

28 februari 2015, 15:09

Zoals verwacht keert Klaas-Jan Huntelaar tegen Borussia Dortmund terug in de basis van Schalke 04. De van een blessure en schorsing teruggekeerde aanvaller heeft van trainer Roberto Di Matteo een plek in de basiself gekregen in de derby, die vanmiddag (zaterdag) om 15.30 uur aanvangt.

"Het is voor ons heel belangrijk dat hij er weer bij is. Met Huntelaar erbij zijn we een stuk sterker", zei Di Matteo eerder. Vorige week kneusde hij zijn rechteronderbeen tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Madrid (0-2) in de achtste finales van de Champions League. De medische staf van Schalke 04 vreesde even voor een beenbreuk, maar de schade bleek mee te vallen.

Het duel tegen Dortmund is bovendien de eerste competitiewedstrijd die Huntelaar weer mag spelen na zijn schorsing na de rode kaart tegen Hannover 96. Eerder dit seizoen won Schalke met 2-1 van de rivaal.

Opstellingen

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Kirch, Subotic, Hummels, Schmelzer; Sahin, Gündogan; Mkhitaryan, Kagawa, Reus, Aubameyang.

Schalke 04: Wellenreuther; Uchida, Höwedes, Nastasic, Aogo; Fuchs, Neustädter, Höger, Boateng; Choupo-Moting, Huntelaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen