Van Gaal: "Wij hebben geen spits die er twintig maakt"

28 februari 2015, 16:17

Met Robin van Persie, Wayne Rooney en Radamel Falcao leek Louis van Gaal voorafgaand aan het Premier League-seizoen over genoeg trefzekere spitsen te beschikken, maar de productie van die aanvallers van Manchester United valt tegen. Van Persie scoorde tien keer, Rooney maakte negen doelpunten en topaanwinst Falcao scoorde slechts vier keer. Van Gaal geeft toe dat zijn aanvallers te weinig scoren.

"Dat kan ik niet ontkennen", zegt hij tegen ESPN. "Van Persie kan dat feit ook niet ontkennen, Rooney ook niet, en Falcao eveneens niet. Al moet wel gezegd dat Rooney niet veel meer in de spits speelt", aldus Van Gaal over de Engelsman, die de laatste tijd als aanvallende middenvelder fungeert bij de nummer vier van de Premier League. "Het is duidelijk dat we geen spits hebben die twintig doelpunten maakt in één seizoen."

Van Gaal maakt zich nog geen grote zorgen over de toekomst. "Het zegt nog niks over volgend jaar. Ze kunnen namelijk een minder seizoen hebben, maar wij kijken er met de staf natuurlijk wel naar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen