Beter Dortmund krijgt Schalke in derby pas laat op de knieën

28 februari 2015, 17:24   Bijgewerkt: 28 februari 2015, 17:47

De tweede Kohlenpott-derby van dit seizoen is een prooi voor Borussia Dortmund gebleken. De ploeg van Jürgen Klopp was vanmiddag (zaterdag) veel beter dan het verdedigende Schalke 04 en won verdiend met 3-0. Alle doelpunten vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd. De thuisploeg had al eerder kansen om te scoren, maar hielp veel mogelijkheden om zeep en daardoor bleef het nog lang spannend. Het was voor Dortmund alweer de vierde zege op rij in de Bundesliga.

Niet zo lang geleden stond Dortmund nog laatste in de Bundesliga, maar de ploeg van Jürgen Klopp heeft de weg omhoog ingeslagen. Eerder dit seizoen ging de derby in Gelsenkirchen met 2-1 verloren voor Dortmund, dat uiteraard uit was op revanche. De thuisploeg speelde dinsdag in de Champions League nog de uitwedstrijd tegen Juventus, maar van vermoeidheid was tegen Schalke allerminst sprake. De formatie van Klopp was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en was de enige ploeg die aanspraak maakte op de zege.

Het enige wat Dortmund zichzelf kon verwijten, was dat het niet eerder de leiding nam. Zo liet Pierre-Emerick Aubameyang al na vier minuten een dot van een kans liggen op de openingstreffer. Dat deed hij twintig minuten later nog een keer. Marco Reus raakte daarna in de 34ste minuut de lat en schoot kort voor rust in prima positie de bal naast het doel van Schalke.