Cambuur drukt slordig Heracles in de problemen

28 februari 2015, 22:41   Bijgewerkt: 28 februari 2015, 23:23

Cambuur heeft de drie punten thuis gehouden tegen Heracles Almelo. Ondanks de inzet van de bezoekers was de thuisploeg slimmer, gretiger en effectiever. Het enige doelpunt van Sander van de Streek bleek genoeg voor de overwinning op een slordig Heracles.

De thuisploeg won weliswaar de derby van Heerenveen twee weken geleden, maar het is de laatste tijd té wisselvallig. Vier van de laatste vijf competitiewedstrijden gingen verloren, waarin negen tegentreffers vielen. Het elftal van trainer Henk de Jong is hierdoor gezakt naar de top van het rechterrijtje. Maar van een 'crisis' of iets in die richting, kan men in Leeuwarden natuurlijk niet spreken. Het seizoen verloopt vooralsnog prima en Cambuur blijft geloven in de attractieve en offensieve speelstijl. 

In Almelo zullen ze ook met enige jaloezie toekijken, want daar zijn de problemen wél groot. Heracles stond voorafgaand aan het duel op de zestiende plek en heeft elk punt keihard nodig. De laatste keer dat de ploeg overigens won op bezoek bij Cambuur, dateert al weer uit het jaar 2004. Heracles kon wel zeer goede zaken doen bij winst in Friesland, aangezien Go Ahead vrijdagavond al verloor en daarmee zou worden ingehaald op de ranglijst. Met die instelling moest het veld worden betreden. Iedere wedstrijd kan immers fataal blijken aan het einde van 't seizoen.

Maar de finesse voor het doel van Castro miste nog, alles vloog net naast of net over. Toch was het knap dat de Leeuwarders kalm bleven en zich geen zorgen maakten over de kleine marge. Cambuur bleef voetballen, op zoek naar de ruimte. Heracles wankelde en kon de bal voorin bij Denni Avdic maar niet vasthouden. Het kon de thuisploeg niet meer in de problemen brengen, waardoor het blijft steken op de zestiende plek in de Eredivisie. NAC volgt daarachter met slechts twee punten achterstand, het gat met FC Dordrecht is nog zes. Dankzij de kleine maar overtuigende zege stijgt Cambuur één plaats op de ranglijst, naar plek negen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen