Excelsior boekt belangrijke zege op tam Heerenveen

Jw
1 maart 2015, 14:59

Excelsior heeft zondagmiddag een knappe zege geboekt op het hoger geplaatste SC Heerenveen. De Rotterdammers kwamen al na vijf minuten op voorsprong en sloegen na rust ook snel toe. In de slotfase prikte de thuisploeg er nog één bij, waardoor het met duidelijke cijfers won (3-0). Door de zege neemt Excelsior afstand van de gevarenzone in de Eredivisie.

SC Heerenveen moest duidelijk nog even wakker worden. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges werd vervolgens veel de bal gegund, maar het wist er niet echt raad mee. Excelsior speelde vanuit een compacte organisatie en loerde op de ruimte achter de Heerenveen-defensie. Daar bleek ook de zwakke plek van Heerenveen te liggen. Uit een nieuwe tegenstoot hield doelman Kristoffer Nordfeldt zijn ploeg in de race door Daryl van Mieghem van het scoren te houden.

Bij SC Heerenveen was er duidelijk een gebrek aan strijd. Het gemis van de afwezige middenvelders Joey van den Berg (blessure) en Marten de Roon (schorsing) was voelbaar. Clubtopscorer Mark Uth werd nauwelijks in stelling gebracht en liep gefrustreerd rond op het kunstgras.

SC Heerenveen-coach Lodeweges probeerde met supersub Henk Veerman nog wat te forceren, maar ook de fysiek sterke spits kon het verschil niet maken. Van een echt slotoffensief was dan ook totaal geen sprake. Excelsior leunde achterover en merkte dat het vrij eenvoudig stand hield. In de slotfase maakte Kevin Vermeulen op bijzonder fraaie wijze de teleurstelling voor Heerenveen nog wat groter. Hij bepaalde de eindstand op 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen