Discutabele strafschop helpt Groningen net niet langs ADO

Ger
1 maart 2015, 16:30   Bijgewerkt: 1 maart 2015, 21:46

FC Groningen dacht zondag lange tijd met een discutabele strafschop aan het langste eind te trekken tegen ADO Den Haag. Maar een club in een mindere periode krijgt nou eenmaal vaker harde klappen te verwerken. De thuisploeg was zondag op weg naar een 1-0 overwinning, maar in de allerlaatste seconde werkte ADO alsnog de gelijkmaker tegen de touwen. Xander Houtkoop is daardoor de grote man aan de kant van de gasten uit Den Haag.

Een flinke aderlating voor FC Groningen was het ontbreken van Michael de Leeuw. Daarom kreeg Nick van der Velden voor het eerst sinds lange tijd weer eens de kans om zich te laten zien. Danny Hoesen moest gewoon op de bank beginnen. Van der Velden kende een valse start. Na zeven minuten moest hij even naar de zijkant, omdat hij zijn scheenbeschermers was vergeten om te doen. ADO Den Haag had slechts een helft de beschikking over zijn doelpuntenmachine Mike Kramer en miste nog altijd Oleksandr Iakovenko.

Zo nu en dan werd er een stevige beuk uitgedeeld door Van der Velden, maar hij was de enige speler die zich op die manier liet gelden. Zijn teamgenoten en de spelers van de tegenstander leken zich wel prettig te voelen bij het tot dan toe vertoonde schaakspel. Tot overmaat voor ramp moest ADO topschutter Kramer in de kleedkamer houden in de rust. De Residentieclub wilde absoluut geen risico nemen met de aanvaller, die kampte met hamstringproblemen.

Na het doelpunt van Chery was het vooral een rommelige wedstrijd, waarin FC Groningen uiteindelijk de drie punten dacht binnen te hebben. Maar ADO was de ploeg met de lange adem en in de laatste seconde kwam een afvallende corner voor Aaron Meijers terecht. Die zag zijn schot via Xander Houtkoop in het net belandden. Door blijft ADO voor de vijfde keer op rij ongeslagen en weet FC Groningen wederom niet te winnen.