Vd Looi baalt: "We hadden het moeten beslissen"

1 maart 2015, 18:19

FC Groningen werd zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag tot twee keer toe in het zadel geholpen, toen arbiter Manschot naar de stip wees. Nick van der Velden faalde eerst vanaf elf meter, maar Tjaronn Chery bracht de Groningers wél aan de leiding. De creatieve middenvelder leek voor een 1-0 eindstand te zorgen, maar in de blessuretijd kwamen de Hagenaars nog langszij: 1-1.

"We begonnen aan de wedstrijd als een ploeg die de laatste vier wedstrijden niet gewonnen had. We wilden in de eerste helft wel, maar de wedstrijd kwam niet los, analyseert Groningen-coach Erwin van de Looi na het gelijkspel op de clubwebsite. "In de rust hebben we afgesproken meer tempo te maken en meer risico te nemen. De tweede helft speelden we ook meer gedurfd en kwamen we sterker voor de dag."

Van de Looi baalt ervan dat Groningen niet doortastend genoeg was. "Van de twee penaltymomenten scoorden we er slechts één en dus was de wedstrijd nog niet beslist. ADO begon meer risico te nemen en die fase hadden we moeten toeslaan. In de slotfase kregen we het deksel op de neus", bromt de keuzeheer van de Groningers. "De enige echte kans kreeg ADO in de extra tijd en vervolgens lieten we ons bij een corner nog een keer verschalken. We hadden zelf de wedstrijd al moeten beslissen. Dat hebben we niet gedaan. En ook in de zestien waren we ent als afgelopen week niet meedogenloos genoeg. We rechten de rug, want volgende week spelen we thuis tegen FC Dordrecht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen