Ajax wint topper in Eindhoven ondanks mager spel

1 maart 2015, 18:48   Bijgewerkt: 1 maart 2015, 19:09

Ajax heeft de topper op bezoek bij PSV zondagmiddag op zeer effectieve wijze gewonnen. In Eindhoven wisten de Amsterdammers drie keer te scoren, door dodelijk toe te slaan in de tegenstoot. De thuisploeg was een stuk sterker, maar het werd uiteindelijk 1-3 in het Philips Stadion. Het is eerste thuisnederlaag van het seizoen voor PSV.

PSV verkeert in vorm en is de terechte koploper dit seizoen. Het begaat, zeker in eigen huis, zelden een misstap. Eerder dit seizoen werd de kraker in de ArenA al gewonnen (1-3) na dodelijk effectieve counters van de Brabanders. Een middel dat de ploeg van trainer Philip Cocu nóg meer heeft verbeterd in de loop van het seizoen.

En die aanpak van Frank de Boer wierp zijn vruchten af. De Eindhovenaren drongen veelvoudig aan en bleven maar komen. Ze creëerden om de zoveel minuten een goede kans, terwijl Ajax vooral afwachtte. Na een bliksemstart van PSV leek het al 1-0 te gaan worden. Binnen twee minuten ging Luciano Narsingh een slimme één-twee aan met Luuk de Jong, die de bal via de hak op prachtige wijze meegaf, maar de rappe vleugelspeler stuitte op een uitstekend keepende Jasper Cillessen. Narsingh had zich kunnen laten vallen nadat Nick Viergever hem licht vasthield, toch bleef hij netjes op de been.

Maar als het om effectiviteit ging, waren de Amsterdammers dodelijk. Lasse Schöne, die in de tweede helft inviel en vlak voor de goal van De Jong nog de lat raakte, mikte een vrije trap via de muur in de hoek. Jeroen Zoet stond op het verkeerde been en verwachtte niet dat de bal van richting werd veranderd. Even later besliste Ajax meteen de wedstrijd via El Ghazi, die naast zijn assist op Kishna ook zelf een doelpunt meepikte. Hij was het eindstation van opnieuw een rappe tegenstoot van Ajax: 1-3.

Of de zege voor de landskampioen extra druk uit zal oefenen op koploper PSV, is maar de vraag. Het gat is nog altijd groot: elf punten maar liefst. De ploeg uit Eindhoven heeft álles nog gewoon in eigen hand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen