Cocu: "Teleurgesteld, maar halen er wel vertrouwen uit"

1 maart 2015, 19:51

Het Philips Stadon van PSV was dit seizoen tot aan dit weekend een onneembare vesting, maar zondagmiddag moest de koploper van de Eredivisie in eigen huis haar meerdere erkennen in Ajax: 1-3. Door de thuisnederlaag is het gat tussen de nummers één en twee van Nederland geslonken tot elf punten. Coach Phillip Cocu baalt logischerwijs als een stekker, maar haalt wel positieve punten uit de verloren kraker.

Cocu constateerde dat het steeds lastiger werd, naarmate de wedstrijd vorderde. "We begonnen agressief en zetten druk naar voren. Pas toen Ajax wat sterker werd, de fase van hun doelpunt, kregen wij het wat moeilijker", zegt de trainer van PSV op de website van zijn werkgever. "In de rust gaf ik aan dat we zo door moesten voetballen, dan zou die goal vanzelf wel komen. Terugkomen van een achterstand is ons al vaker gelukt en dat lukte nu gelukkig ook. Het was verdiend en ik denk dat na de 1-1 een tweede doelpunt in de lucht hing. "

Maar in plaats van dat PSV wist door te denderen, liep het effectief spelende Ajax uit naar 1-3. "Het is zonde dat je dan via een zo'n vrije trap weer op achterstand komt", doelt Cocu op de treffer van Lasse Schöne. "Een gelijkspel was voor ons niet slecht geweest. Maar als wij zo blijven spelen, met deze uitstraling en met lef, dan gaan we vaker meer dan één doelpunt maken. Het gevoel van teleurstelling overheerst, maar we kunnen hier zeker vertrouwen uit halen", besluit de Eindhovense keuzeheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen