Ronaldo grijpt fraai record, maar Real Madrid morst

1 maart 2015, 23:11   Bijgewerkt: 12 januari 2016, 11:39

Real Madrid heeft het zondagavond nagelaten om de voorsprong op nummer twee FC Barcelona weer tot vier punten te vergroten. De Madrilenen bleven in het eigen Estadio Santiago Bernabéu steken op een 1-1 gelijkspel tegen Villarreal, waardoor Barça de koploper dit weekend tot op twee punten is genaderd. De Catalanen wonnen zaterdag met 1-3 bij Granada CF.

Villarreal startte brutaal in het stadion van de koploper, met verzorgd voetbal. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Real Madrid echter steeds meer grip. Gareth Bale was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer, maar hij knikte naast uit een hoekschop en raakte vlak voor rust het houtwerk uit een voorzet. Villarreal verscheen ook een aantal keer gevaarlijk voor het Madrileense doel, maar de spelers zochten met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op.

In de tweede helft wist Real Madrid al snel de ban te breken. Er werd een overtreding gemaakt op Cristiano Ronaldo en de Portugese supervedette schoot de strafschop zelf binnen. Dankzij de treffer heeft de wereldster een mooi record te pakken. Hij heeft minimaal dertig doelpunten gescoord in vijf seizoenen op rij. Het record, vier seizoenen op rij, deelde hij met Lionel Messi, Dave Halliday en Jimmy Greaves.

Na zijn eerste doelpunt was Ronaldo een aantal keren dicht bij zijn tweede. Ook Bale zette zijn naam bijna weer op het scoreformulier. Het was echter Villarreal dat tot scoren wist te komen. Gerard Moreno passeerde Iker Casillas met een fraai schot in de verre hoek en zorgde zodoende voor de verrassende 1-1. Na de gelijkmaker konden beide ploegen met de winst aan de haal gaan, maar er werd niet meer gescoord. Villarreal-goalie Sergio Asenjo verrichte uitstekend keeperswerk en bij Real Madrid ontbeerde de voorhoede scherpte.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!