Steun voor Schreuder: "Maken seizoen met hem af"

1 maart 2015, 23:45

Met één punt uit de laatste vijf wedstrijden zit FC Twente in een sportieve crisis. De Tukkers verloren van ADO Den Haag (2-0), Excelsior (1-3), Ajax (4-2) en Vitesse (1-2) en kwamen dit weekend in de eigen Grolsch Veste niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda. De druk op coach Alfred Schreuder neemt zodoende met rasse schreden toe. Hij hoeft zich echter geen zorgen te maken over een ontslag.

De nieuwe voorzitter Aldo van der Laan heeft tegenover TC Tubantia gesteld dat Schreuder op de steun van de clubleiding kan rekenen. "We maken het seizoen af met Alfred, er is geen enkele aanleiding het anders te doen", aldus Van der Laan. De nieuwe preses neemt de trainer in bescherming. "Wij weten hoe hard hij werkt. Hij heeft ook absoluut geen problemen met de spelersgroep. Als we het idee hadden dat het allemaal aan Alfred ligt, was er een andere situatie ontstaan. Maar dat is niet zo. Bovendien: hij heeft een doorlopend contract."

Het dienstverband van Schreuder loopt zelf door tot medio 2019. Van der Leen spreekt tegen dat het financiële argument (de afkoopsom) een doorslaggevende factor is de steun voor Schreuder. "Absoluut niet. Er is gewoon geen situatie ontstaan waarin we niet verder kunnen met de trainer. Ik heb twee keer een ontslag van een trainer bij FC Twente meegemaakt: met Co Adriaanse en Steve McClaren. Dat waren heel andere situaties. Toen waren er problemen. Nu niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen