PSV-supporters aangehouden na belagen politie

Ger
2 maart 2015, 08:15

De politie heeft zondagavond na afloop van de topper tussen PSV en Ajax (1-3) zes supporters van de Eindhovense club aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De fans keerden zich tegen de agenten, waarop de Mobiele Eenheid charges uitvoerde.

De ongeregeldheden vonden plaats in de buurt van het Philips Stadion. De PSV-aanhangers bekogelden de ME onder meer met stenen, waarbij drie ordehandhavers verwondingen opliepen. Tijdens de confrontatie werd een verdachte supporter (15) door een politiehond gebeten. Hij werd samen met nog vijf andere fans, variërend in leeftijd van 21 tot 34 jaar, aangehouden in verband met het gepleegde geweld.

Voor de wedstrijd werden nog zes PSV-supporters aangehouden, waarvan vijf voor het afsteken van vuurwerk en één voor het plakken van stickers op een politievoertuig. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten. Vier kregen een boete, de andere twee zijn doorverwezen naar Buro Halt. De politie verwacht nog meer aanhoudingen rond de openlijke geweldplegingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen