Juventus kan 31ste Scudetto ruiken na gelijkspel in Rome

2 maart 2015, 23:02   Bijgewerkt: 2 maart 2015, 23:19

Scudetto nummer 31, de vierde op rij, is zo goed als binnen voor Juventus. De fiere koploper in de Serie A smoorde maandag in een rechtstreeks duel, in het hol van de leeuw in het Stadio Olimpico, het laatste sprankje hoop van nummer twee AS Roma in de kiem. In Rome hield Juventus de Romeinen op een 1-1 gelijkspel en daardoor bleef de voorsprong van negen punten intact.

Over twee wedstrijden was AS Roma bij de laatste 32 van de Europa League met 3-2 te sterk voor Feyenoord, maar dat was ook gelijk het enige waar coach Rudi Garcia en de zijnen in de afgelopen maanden om konden lachen. Na Driekoningen op 6 januari, dat men in Italië in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland wel uitgebreid viert, bedroeg de achterstand van AS Roma op koploper Juventus nog maar één punt en leken we dus een mooie titelrace voorgeschoteld te gaan krijgen. Maar omdat i Giallorossi ineens wel geabonneerd leken op gelijke spelen, groeide het verschil snel. Bij het ingaan van de rechtstreekse confrontatie genoot Juventus een voorsprong van negen punten.

Stadio Olimpico fans supporters publiek

Stadio Olimpico fans supporters publiek

AS Roma moest daardoor alle offensieve registers open trekken, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. In de 71ste minuut had Juventus-keeper Gianluigi Buffon nog een antwoord op een kopbal van Kostas Manolas uit een vrije trap; zeven minuten later werd de ervaren sluitpost wel geklopt bij een standaardsituatie. Deze keer kopte Seydou Keita en tikte Claudio Marchisio de inzet over de eigen doellijn, 1-1. 

AS Roma kan zich hierdoor volledig richten op de strijd om de tweede plaats, goed voor directe plaatsing voor de Champions League, en het Europa League-avontuur. Bij de laatste zestien in dat toernooi is Fiorentina de tegenstander. De Romeinen hebben nog een appeltje te schillen met de Toscaanse formatie; vorige maand werd in de kwartfinale van de Coppa Italia verloren van dat team. Juventus heeft nog uitzicht op drie tastbare prijzen. Want het doet ook nog mee in de Coppa Italia - Fiorentina is de tegenstander in de halve eindstrijd - en in de Champions League heeft het een serieuze kans om de kwartfinale te halen. Borussia Dortmund werd vorige week in de eerste ontmoeting in de achtste finale met 2-1 verslagen. De return is over twee weken in Duitsland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen