Feyenoord heeft geen trek in nieuw Piramide-plan

3 maart 2015, 11:39

Feyenoord ziet geen heil in het Piramide-plan van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond wil met ingang van het seizoen 2016/2017 een landelijke divisie invoeren, die tussen de prof- en amateursectie inkomt. Met de lancering van deze competitie wordt het mogelijk om te promoveren en te degraderen.

"Wij hebben alle voor- en nadelen tegen elkaar weggestreept en zijn vervolgens tot de conclusie gekomen dat het voor ons beter is om een goede beloftencompetitie op te tuigen", zegt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord in gesprek met NOS Langs de Lijn. Hij wil een beloftencompetitie, waarvan de duels op maandagavond gespeeld worden. "Dat heeft voor ons veel meer voordelen dan in het weekend te moeten spelen, op hetzelfde moment als het eerste elftal. Dat brengt te veel kosten met zich mee, we moeten elke euro nog omdraaien."

Feyenoord is niet de enige club die er zo over denkt, stelt Van Geel. De technisch directeur heeft naar eigen zeggen de steun van negen andere clubs. "Er blijven voor ons veel te veel nadelen aan kleven. Wij vinden het niets, gelukkig geldt dat ook voor een aantal andere clubs uit de Eredivisie en Eerste divisie", aldus Van Geel.

Dinsdagmiddag komen er diverse technisch directeuren bijeen in Zeist om te kijken hoe een dergelijke beloftencompetitie vormgegeven kan worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen