Schöne: "Geld is voor mij nooit een drijfveer geweest"

3 maart 2015, 09:33

Lasse Schöne heeft zich voor twee extra seizoenen verbonden aan Ajax. De Deense aanvaller had een aflopend contract in de Amsterdam Arena en kon rekenen op de nodige interesse van andere clubs, maar opteert dus voor een langer verblijf bij de huidige nummer twee van de Eredivisie. "Ik ben een gevoelsmens en heb het bij Ajax geweldig naar mijn zin. Na alle plussen en minnen op een rijtje te hebben gezet, was dit het beste voor mij en mijn gezin."

Zette Schöne niet zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis bij Ajax, dan had hij in de zomer transfervrij naar een andere club kunnen verkassen. "Er is een aantal clubs concreet geworden en daar zaten mooie en financieel interessante clubs uit de grote competities bij. Maar geld is voor mij nooit een drijfveer geweest", zegt de Deen in De Telegraaf. Over 2,5 seizoen maakt hij mogelijk alsnog de overstap naar het buitenland. "Dat weet ik echt niet en daar ben ik ook helemaal niet mee bezig. Ik ben vooral blij dat ik na dit seizoen nog twee jaar bij Ajax kan blijven."

Het aanblijven van coach Frank de Boer heeft geen invloed gehad op het besluit van Schöne om bij Ajax te blijven. "De knoop had ik daarvoor al doorgehakt. Maar het is wel duidelijk dat het prettig is dat de trainer blijft. Hij heeft zijn nek uitgestoken door me transfervrij naar Ajax te halen. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. En hoewel iedereen dacht dat ik de ideale twaalfde of dertiende man was, heeft hij altijd gezegd dat de besten spelen", aldus Schöne, die zich weinig zorgen maakt over de toenemende concurrentie. "Dat is alleen maar goed voor iedereen. Daar wordt een talentvolle jonge groep als Ajax beter van. Maar ik heb niet bijgetekend om vanaf nu rustig aan te doen. Ik ga keihard vechten om mijn basisplaats terug te krijgen en weer belangrijk te zijn."

Schöne werd in de zomer van 2012 transfervrij overgenomen van NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen