Groenendijk na roerige tijd: "Ik sta overal voor open"

3 maart 2015, 11:20

Alfons Groenendijk werd deze week ontslagen als technisch directeur van de Roemeense club Universitatea Cluj. Zodoende zit het avontuur van de 50-jarige Leidenaar er na ruim een half jaar al op. In de zomer van 2014 streek hij neer in Roemenië. "Aan de ene kant kwam dit wel als een verrassing", reageerde hij op zijn noodgedwongen vertrek.

"Voor de winterstop ging het hartstikke goed en we hebben in de winter keihard getraind. Ik had ook echt het gevoel dat iedereen achter ons stond", zegt Groenendijk tegen de NOS over zijn periode bij Cluj, waar hij naast technisch directeur ook assistent van de tevens ontslagen hoofdcoach George Ogararu (ex-Ajax) was. "Waarschijnlijk had de directie hogere verwachtingen dan wij. We hadden geen selectie om mee te doen om het kampioenschap, maar stonden wel mooi in de halve finales van de beker. Je speelt hier één slechte wedstrijd en dan is de beslissing al gemaakt."

Groenendijk waande zich de afgelopen tijd in een film. "Ik ben hier nu een half jaar geweest en ik kan er al een boek over schrijven. Het was echt een avontuur. Natuurlijk, na zes maanden ontslagen worden is snel, maar hier is het de normaalste zaak van de wereld", aldus de oud-trainer van onder meer Willem II, FC Den Bosch en Jong Ajax. Hij heeft geen spijt van zijn overstap naar Cluj. "Ik wilde graag ervaring opdoen in het buitenland, een andere cultuur leren kennen en zien hoe mensen hier het voetbal beleven. Dat is me goed bevallen."

De ontslagen Groenendijk weet nog niet hoe zijn toekomst eruit zal zien. "Ik sta overal voor open. Ik weet niet of ik opnieuw technisch directeur wil worden, want ik zie mijzelf liever in een andere rol. Als hoofdtrainer heb je toch meer invloed op wat er met je team gebeurt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen