"Dost geeft de bal altijd de kans om tegen het net te gaan"

3 maart 2015, 20:26

Als assistent-coach is Ton Lokhoff wekelijks van dichtbij getuige van de scoringsdrift van Bas Dost in het shirt van VfL Wolfsburg. De Nederlandse aanvaller was dit kalenderjaar al goed voor dertien goals, in acht officiële wedstrijden.

"Hij is positioneel heel sterk en levensgevaarlijk in de zestienmeter. Zeker in een goede ploeg als VfL Wolfsburg, die offensief speelt. Hij wordt goed bediend, met voorzetten van links en rechts. Bas is vervolgens koelbloedig. En alles gaat bij hem tussen de palen. Dan kan de keeper nog wel eens een redding verrichten, maar Bas geeft de bal altijd de kans om tegen het net te gaan", verklaart Lokhoff in gesprek met de NOS het succes van Dost.

Lokhoff is niet verbaasd dat de naam van Dost ook bij Oranje wordt genoemd, al laat hij in het midden of de spits daadwerkelijk opgeroepen moet worden. "Als je bij de nummer twee van Duitsland speelt en je scoort zo veel in zo'n fantastische competitie, dan is het niet meer dan logisch dat daarover gesproken wordt. Maar het maken van de selectie is aan Guus Hiddink en die heeft meer dan voldoende ervaring om daarover te oordelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen