Mané bezorgt Koemans Southampton langverwachte zege

3 maart 2015, 22:52   Bijgewerkt: 3 maart 2015, 23:08

Southampton heeft een einde gemaakt aan de minicrisis. Na drie wedstrijden in de Engelse Premier League waarin slechts één punt werd gepakt, zegevierde de equipe van manager Ronald Koeman dinsdag in het eigen St. Mary's Stadium met 1-0 over Crystal Palace. Zwaarbevochten was het wel; Sadio Mané maakte pas in de 83ste minuut het verschil.

Southampton had de laatste weken vooral moeite voor eigen publiek. Voor de laatste treffer op St. Mary's van de equipe van Koeman moeten we terug naar nieuwjaarsdag, toen Arsenal met 2-0 werd verslagen. Daarna kwamen Swansea City (0-1), West Ham United (0-0) en Liverpool (0-2) op visite in Southampton en hielden daarbij alle drie de thuisclub van winst af.

Omdat Southampton het in uitwedstrijden wel goed bleef doen - drie van de vier duels op vreemde bodem dit jaar werden gewonnen - hebben The Saints toch nog alle kans op Europees voetbal en mogelijk zelfs Champions League-kwalificatie. Maar dan moest er in deze midweekse speelronde wel gewonnen worden van middenmoter Crystal Palace.

In de slotfase was het achterin soms paniekerig bij Southampton, desondanks werden de drie punten over de streep getrokken. Door de winst neemt het de vijfde plaats over van Liverpool, dat woensdag nog wel in actie komt. Het krijgt visite van laagvlieger Burnley FC. Bij Southampton had Eljero Elia een basisplaats. De Voorburger werd na een uur spelen afgelost door Dusan Tadic. Ook voormalig Eredivisiespelers Filip Djuricic en Graziano Pellè werden voortijdig gewisseld door Koeman. Oud-VVV Venlo-speler Maya Yoshida maakte de negentig minuten wel vol, voormalig Ajacied Toby Alderweireld bleef op de bank bij Southampton.

In de strijd tegen degradatie pakte Aston Villa drie belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. Door een rake penalty van Christian Benteke in de vierde minuut van de extra tijd zegevierde de equipe uit Birmingham, zonder de geblesseerde Ron Vlaar maar met Leandro Bacuna als invaller, met 2-1 op Villa Park.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen