Van Wolfswinkel bekert verder na strafschoppen

3 maart 2015, 23:53

Ricky van Wolfswinkel heeft met Saint-Etienne de halve finales van de Coupe de France, het grootste bekertoernooi van Frankrijk, bereikt. Dinsdag werd bij de laatste acht een zwaarbevochten zege geboekt op US Boulogne; de derdeklasser gaf zich pas na strafschoppen gewonnen.

Na negentig minuten was de score 1-1. Anthony Soubervie bracht Boulogne in de 79ste minuut uit een penalty op voorsprong. Benjamin Corgnet herstelde zes minuten later het evenwicht en voorkwam daarmee een sensatie. In de verlenging werd niet gescoord en dus moest de beslissing vanaf elf meter vallen. Saint-Etienne had de zenuwen het beste in bedwang en won met 3-4.

Van Wolfswinkel maakte de strafschoppenserie mee vanuit de dug-out. De Nederlandse aanvaller had een basisplaats bij Saint-Etienne, maar werd in de 64ste minuut naar de kant gehaald.