Licentiecommissie straft FC Twente met puntenaftrek

Ger
4 maart 2015, 07:34   Bijgewerkt: 4 maart 2015, 07:43

De licentiecommissie van de KNVB heeft FC Twente een straf van drie punten in mindering opgelegd omdat de club de zaken financieel nog steeds niet op orde heeft. De Tukkers hebben voor de tweede keer niet tijdig voldaan aan de normstelling die is afgesproken in het plan van aanpak. De club zakt door de straf een plek op de ranglijst, naar plaats negen. FC Twente laat weten geen beroep te zullen aantekenen.

De eerste keer kreeg FC Twente nog een publieke waarschuwing. De nieuwe straf volgt op basis van het sanctietraject in het licentiereglement en het plan van aanpak dat de club met de licentiecommissie is overeengekomen. FC Twente is door de licentiecommissie ingedeeld in categorie I en moet werken aan financieel herstel. Hiervoor heeft de club zelf een plan van aanpak opgesteld. Gedurende dit traject houdt de licentiecommissie toezicht op de gemaakte afspraken, waarbij sancties kunnen worden opgelegd.

"De licentiecommissie van de KNVB is het niet eens met de afschrijvingsmethodiek op het stadion die is toegepast in het jaarverslag van 2013/2014", aldus FC Twente. "Deze is overigens goedgekeurd door de accountant. Het moeten terugdraaien hiervan zorgt ervoor dat het netto verlies negatiever uitvalt en dat daarmee de normstelling hiervan niet wordt gehaald."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen