Forse bezuinigingsslag bij FC Twente na puntenaftrek

Ger
4 maart 2015, 08:03

FC Twente ziet zich genoodzaakt een verdere bezuining door te voeren. Dat laat de Enschedese club weten naar aanleiding van de sanctie die werd opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB. FC Twente moet drie punten inleveren wegens het niet tijdig voldoen aan de normstelling in het plan van aanpak.

"Financiële gezondmaking heeft nu topprioriteit", aldus financieel bestuurder Gerald van den Belt op de website van FC Twente. "De liquiditeit is afgedekt, maar volgend jaar zullen we toch echt een forse bezuinigingsslag moeten maken. Dat is onvermijdelijk." Voor het personeel van de club zullen de gevolgen van de bezuiniging gevolgen hebben. "Aflopende contracten worden opgezegd en aan het einde van het seizoen opnieuw bekeken. Dit geldt niet alleen voor het voetbalbedrijf. Dat zijn harde beslissingen om te moeten nemen, maar financiële gezondmaking van FC Twente heeft nu absolute topprioriteit."

Volgens Van den Belt, die per 1 februari overkwam van SC Cambuur, is het plan van aanpak aanvankelijk te ambitieus opgesteld. "We moeten deze moeilijke bezuinigingsoperatie nu eerst voltooien en een nieuwe financiële balans vinden. Pas dan kunnen we weer gaan bouwen. We moeten en willen weer naar een normale situatie. Dat betekent dat we ook in begroting substantieel terug moeten. Een begroting die sluitend moet zijn zonder transferopbrengsten en Europees voetbal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen