FC Dordrecht boos op KNVB: "Afgestraft op formaliteit"

Ger
4 maart 2015, 11:49

FC Dordrecht baalt dat de club door de licentiecommissie van de KNVB is teruggezet naar categorie 1. De huidige hekkensluiter van de Eredivisie had onbedoeld de beginstand van de liquiditeitspositie foutief weergegeven en dat te laat gecorrigeerd. Een beroep tegen de beslissing van de licentiecommissie werd verloren.

"Wij zijn zeer teleurgesteld in de KNVB. Louter op formele gronden en niet op inhoud is FC Dordrecht ingedeeld in categorie 1 van het licentiereglement", zegt algemeen directeur Ad Heijsman op de clubwebsite. "In de eigen statuten stelt de KNVB dat de bond er alles aan is gelegen om haar leden te helpen en waar nodig te ondersteunen. Vanuit deze grondhouding zou je vanuit het oogpunt van billijkheid mogen verwachten dat FC Dordrecht in de gelegenheid wordt gesteld de gemaakte fout te herstellen."

"Nu worden wij afgestraft op een formaliteit en geslachtofferd binnen een niet optimaal functionerend systeem, terwijl er materieel gezien sprake is van financieel verantwoord beleid. De uitspraak verandert hoe dan ook niets aan de feitelijke omstandigheden. Dit seizoen behalen wij een positief exploitatiesaldo en wordt voldaan aan de financiële doelstelling", aldus Heijsman. "FC Dordrecht zal ervoor zorgen dat deze affaire op de kortst mogelijke termijn uit de wereld is. Per 1 juli 2015 zitten wij weer in categorie 2."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen