FC Twente krimpt spelersbudget in met zes miljoen

Ger
4 maart 2015, 14:00

FC Twente verlaagt het eigen spelersbudget met zes miljoen euro. Die maatregel nemen de Tukkers naar aanleiding van de financiële problemen bij de club. FC Twente wist bij een meetmoment niet te voldoen aan de normstelling in het plan van aanpak. Dat was voor de licentiecommissie van de KNVB reden om FC Twente drie punten in mindering te brengen.

De Enschedese club beseft dat er flink in de kosten moet worden gesneden om weer financieel gezond te worden. Het spelersbudget - naar verluidt ruim zestien miljoen - wordt met zes miljoen verlaagd. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We moeten ons als club weer klein maken en beperken tot de basis", aldus financieel directeur Gerald van den Belt tegen RTV Oost. "We hebben vorig jaar een miljoen te veel uitgegeven. De inkomsten vallen tegen en de uitgaven zijn hoger dan we hadden ingeschat. We lijden al enkele jaren een operationeel verlies. In de goede jaren konden we dat goedmaken met de opbrengsten uit transfers."

FC Twente heeft de ambitie om volgend jaar winst te maken. "Dat wordt een hele uitdaging", beseft Van den Belt. "De club staat er slecht voor. Het wordt een flinke bezuinigingsslag. Iedereen gaat dat voelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen