Van Gaal wil beter positiespel zien: "Minder balverlies"

4 maart 2015, 16:28

Manchester United won afgelopen zaterdag op het eigen Old Trafford met 2-0 van Sunderland, maar het spel van de ploeg van manager Louis van Gaal liet te wensen over. Het leidde tot enige onvrede bij de aanhang van de Engelse topclub, die met gefluit kenbaar maakten dat ze niet gediend waren van het feit dat de bal vaak teruggespeeld werd op doelman David De Gea.

Van Gaal kan de fans wel begrijpen, maar hamert erop dat Man United beter in staat moet zijn om de bal langer in de ploeg te houden, ook als dit betekent dat De Gea in het spel betrokken wordt. "Ik ben het met de supporters eens dat we de keeper niet zoveel hoeven te gebruiken, maar hij is als een elfde speler voor ons", zegt Van Gaal in aanloop naar het duel met Newcastle United van woensdagavond (20.45 uur).

De Gea's kerntaak is het tegenhouden van schoten van de tegenstander, maar Van Gaal benadrukt dat hij ook nuttig kan zijn in het langer vasthouden van het balbezit. "Hij kan ons spel verbeteren, soms ligt de oplossing om vooruit te voetballen via hem. Ik vind dat we wat moeten doen aan het onnodige balverlies. Als we dit kunnen voorkomen, dan zullen we een grote stap maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen