Fontein treedt terug als algemeen directeur van ADO

4 maart 2015, 16:33   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:31

Maarten Fontein heeft besloten om zijn taken als algemeen directeur van ADO Den Haag met onmiddellijke ingang neer te leggen. Dat maakt de club uit de Residentiestad via de officiële kanalen bekend. De 63-jarige Leidenaar voelt zich niet de juiste man op de juiste plaats, geeft hij aan.

"Ik heb onvoldoende vertrouwen dat ik de juiste persoon ben om het belang van ADO Den Haag optimaal te dienen. gezien de vele onzekerheden die er zijn ontstaan na de overname van de club en de wijze waarop de nieuwe eigenaar ADO Den Haag wil besturen vanuit China met een beperkt zeggenschap van de algemeen directeur", zo luidt de reactie van Fontein op zijn keuze om uit Den Haag te vertrekken.

Fontein werd in eerste instantie voor vier maanden aangesteld door ADO. Met zijn brede netwerk en internationale ervaring speelde hij een belangrijke rol in de overname van de club door het Chinese bedrijf United Vansen. "We gaan eerst verloven en dan kijken we of er vanzelf een goed huwelijk uit komt", zei Fontein bij zijn aanstelling. Het goede huwelijk is er dus niet van gekomen, aangezien de voormalig bestuurder van Ajax en AZ het dus voor gezien houdt.

De opgestapte algemeen directeur was de opvolger van Piet Jansen, die op 1 september bij ADO vertrok.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen