'Kluivert aan de slag als bondscoach van Curaçao'

4 maart 2015, 17:08

Patrick Kluivert heeft zijn eerste klus als zelfstandig hoofdcoach gevonden. De voormalig topschutter is de nieuwe bondscoach van Curaçao. Hij zal komende donderdag officieel gepresenteerd worden door de voetbalbond van het eiland in de zuidelijke Caribische Zee. Dat meldt de NOS.

De oud-speler van Ajax, AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV en Lille OSC is vandaag (woensdag) vertrokken richting Curaçao. Hij krijgt de taak om de nummer 160 van de FIFA-wereldranglijst naar het WK 2018 in Rusland te leiden. Curaçao speelt sinds 2010 mee in het internationale voetbal.

Kluivert was tussen 2012 en 2014 assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. Voor zijn samenwerking met toenmalig bondscoach Louis van Gaal was hij als assistent-trainer werkzaam bij FC Twente, NEC, PSV en AZ. Eind maart debuteert de oud-internatonal in de dug-out bij Curaçao, bij de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in de Concacaf-zone tegen Montserrat.

Het was al bekend dat de Curaçaose voetbalfederatie Kluivert als droomkandidaat zag om de functie van bondscoach te bekleden. De Amsterdammer zou eerst de voorkeur hebben gehad om in Europa aan de slag te gaan. Ghana hengelde eerder al naar zijn diensten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen