Dost: "Ik wilde weg, maar wist dat ik nog één kans kreeg"

4 maart 2015, 19:04

Bas Dost speelt momenteel de pannen van het dak bij VfL Wolfsburg, maar het had weinig gescheeld of de Nederlandse goaltjesdief had niet meer onder contract gestaan bij de huidige nummer twee van de Bundesliga. Hij heeft een contract tot medio 2017, maar wilde de Duitse club op een gegeven moment eigenlijk al verlaten.

"Ik speel hier al lang, maar heb in een paar jaar veel te weinig kunnen laten zien. Dit heeft me flink geïrriteerd", zegt Dost in gesprek met het Sport Bild. "Veel mensen geloofden in mij, maar zagen mij tot hun verbazing vaak op de tribune zitten. Dat was in mijn carrière nog nooit echt gebeurd en daarom was het moeilijk voor mij. Daarom wilde ik afgelopen zomer ook naar een andere club. Maar ik wist dat ik nog één kans zou krijgen", aldus de spits.

Dost wist onder coach Felix Magath niet door te breken bij Wolfsburg, maar komt nu onder Dieter Hecking volledig tot bloei. Hij scoorde dit seizoen maar liefst dertien doelpunten in twaalf Bundesliga-optredens. "Ik hoop natuurlijk op Oranje, misschien komt dat er binnenkort van. Maar met Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Luuk de Jong hebben we genoeg goede spitsen", aldus Dost.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen