Griekse competitie wordt zonder publiek hervat

4 maart 2015, 21:41

De Griekse Super League werd tijdelijk stilgelegd, vanwege de ernstige supportersrellen tijdens de Atheense derby tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus (2-1), maar wordt komend weekend weer hervat. Kanttekening bij het besluit van de regering is dat er geen toeschouwers welkom zijn bij alle wedstrijden.

De stadsderby tussen Panathinaikos en Olympiakos liep vorige week volledig uit de hand. Een paar dagen later escaleerde een bijeenkomst met de voorzitters van de clubs ook. Daarbij zou Olympiakos-voorzitter Vangelis Marinakis een fles water naar zijn collega Giannis Alafouzos van Panathinaikos hebben gegooid. Deze incidenten waren voor de competitieleiding reden genoeg om de wedstrijden van afgelopen weekend te annuleren.

"We hebben besloten de komende duels achter gesloten deuren te laten spelen, zonder supporters. Voor de ronde daarna gaan we het opnieuw bekijken", zegt staatssecretaris van sport Stavros Kontonis volgens het ANP. Er is de afgelopen dagen hard gewerkt aan een plan tegen het voetbalgeweld, geeft hij aan. "Dat plan omvat maatregelen die meteen van kracht worden, zoals het staken van wedstrijden, boetes en puntenaftrek, of volgend seizoen omdat eerst aanpassing van de disciplinaire code nodig is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen